Minden, ami a felszín alatt rejtőzik

Ha tavasz, akkor virágok! Ismerkedj meg a virágszobrászok egyik kiemelkedő alakjának nem mindennapi alkotásaival!

Azuma Makato egy japán virágszobrász, aki társalapítója a híres Jardins de Fleurs virág boltnak, amely egyben haute couture virágkötészet is.

Művei jártak már a levegőben, a vízben, a sivatagban és az űrben is.

 

 

Tavaly azzal írta be magát a divattörténelem nagykövébe, hogy Dries Van Noten 2017-es tavaszi kollekciójához tervezte meg a díszletet jégbe fagyott virág konstellációiból. A párizsi divathét egyik legnagyobb attrakcióját hozva el és a még nagyobb ismertséget számára (ha ez még egyáltalán lehetséges).

  

Azuma története azért is érdekes, mert 1997-ben azzal a reménnyel költözött Tokióba, hogy egyszer híres rock sztár lesz belőle. Ehelyett a város legnagyobb virágpiacán találta magát, s mint kiderült ez bizonyult a végzetének. 2002-ben megnyitotta a Jardins de Fleurst partnerével Shiinoki Shunsuketo fotóssal. 2005-től kezdve dolgozik alkotásain és ugyanebben az évben már három kiállításon is szerepelt nem csak hazájában, hanem New Yorkban is. Azóta folyamatosan járja műveivel a világot.  Ha szeretnél még látni tőle alkotásokat itt megteheted: https://www.instagram.com/azumamakoto/

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!