Minden, ami a felszín alatt rejtőzik

Kedvcsináló jógához Alexey Wind képeivel

Régóta érlelődik bennem az elhatározás, hogy a futáson és erőedzéseken kívül, olykor be kellene iktatnom valamilyen másfajta mozgásformát is. Évek óta kacérkodom a gondolattal, hogy elkezdek jógázni, mert jót tenne a testemnek és szellememnek is, de valamiért mégsem visz rá a lélek.

Egyszer eljutottam már odáig is, hogy egy DVD segítségével neki is láttam, de türelmetlen voltam, s nem tűnt annyira hatékonynak, így maradtam a már jól bevált edzésformáimnál.

Az, hogy ez azért volt e, mert egy kissé túlhajszolt életet éltem akkoriban, nem tudom biztosra mondani, de most a képek láttán, lehet, mégis csak újra próbálkozom és beiratkozom valamilyen jóga kurzusra.

Már csak azért is, mert Alexey Wind orosz származású művész, filmkészítő és fotográfus Yoga and the City című fotósorozatának köszönhetően a lehetetlen, lehetségesnek tűnik.

Ő ugyanis képei segítségével bemutatja, hogy igenis rá lehet találni a harmóniára, az egységre egy nagyváros kellős közepén is, a jóga segítségével. Persze erre ő is csak azután jött rá, hogy Indiában járt. S megértette a jóga olyan sport, aminek a célja az elme és a test határainak kitágítása.

Elmondása szerint, soha az előtt nem érezte még át annyira, mint utazása után, hogy mekkora szükség van a nagyvárosokban élőknek (is) a harmóniára, a nyugalomra és az öröm forrására rálelni. Ezért döntött úgy, megmutatja nekik/nekünk, hogy márpedig ezekre bárhol rátalálhatunk, például a jóga segítségével.

Ezen túl azt tanácsolja nekünk, mindenki azt csinálja, amit szeretettel és szenvedéllyel együtt tud végezni. Így lehet jobban érezni magunkat a bőrünkben, s ehhez ad némi plusz löketet a jóga, mert növeli erőnket és energia szintünket, na és persze a kitartási képességünket is.

Persze elképzelhető, hogy Alexey nem annyira a szavak embere, mint a vizuális megjelenítésé. Mindenesetre fotósorozata lenyűgöző és át ad egy üzenetet, ehhez nem fér kétség.

Csak nézem ezeket a csodás alakokat, akik számomra lehetetlen manőverekre képesek és azt gondolom én is ezt akarom. Megyek is és utána nézek, hol lehet jógázni tanulni ma egy nagyváros kellős közepén.

Alexey további képeit itt találod: https://www.instagram.com/yoga_and_the_city/

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!