Minden, ami a felszín alatt rejtőzik

Klasszikus festmények tetoválásként

Egy igazi művészet rajongó, órákig képes egyetlen festményt tanulmányozni. Hozzá képest egy egyszerű múzeum látogató néhány perc után továbbmegy a galériában a következő képhez. Persze mindkettő közt lehet olyan, akit úgy megfog egy alkotás, hogy nem tud azzal betelni. Annyira, hogy aztán úgy dönt, neki azt a képet a testére kell tetováltatni.

Michelangelo: Dávid teremtése

Igaz, egy művészet rajongó nem feltétlen gondolja azt, hogy egy tetoválás megfelelő ahhoz, hogy kifejezze a festmény iránti csodálatát. Persze vannak, akik szerint igen, mert a tetoválás is művészeti forma.

Hokusai: A nagy hullám Kanagavánál

Akárhogy is vélekedünk róla, az tény, hogy a tetoválás divat. Persze még mindig nem az a legnagyobb trend, hogy ikonikus festményt akar varratni valaki magára. Igaz, ha így haladunk, valószínűleg ez is ugyanolyan megszokott kérés lesz, mint bármi más, ami először furcsának hatott.

Salvador Dali: Az elfolyó idő

Engem mondjuk, érdekelne, mit szólna mindehhez Leonardo da Vinci vagy éppen Vincent van Gogh? Vajon, kitanulták volna (már, ha lett volna rá lehetőségük), a tetoválás művészetét, hogy festményeiket így is átadják a nagyközönségnek?

Leonardo da Vinci: Mona Lisa

 

Talán igen, mert a hamisítás/másolás az az egyik legrosszabb dolog, ami egy művésszel megtörténhet.

Vincent van Gogh: Csillagos éj

 

Mindenesetre, az, aki a fent említett művészek alkotásait testre képes tetoválni (még, ha csak másolja is) azért, az tud valamit. Lehet szeretni, lehet utálni a tetoválásokat, de ezeket a művészi alkotásokat, egészen szépen sikerült megcsinálni, még ha egy kicsit bizarrul is mutatnak.

Gustav Klimt: Csók

 

Forrás: neonco.uk

blazepress.com

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!