Minden, ami a felszín alatt rejtőzik

Így végzik az elhagyott dísztárcsák

A dísztárcsa, sokat dob egy autó megjelenésén. Az egyetlen gond vele, hogy könnyen elhagyhatjuk azt az úton, ha nem vigyázunk. Persze, mivel nem eget rengető egy átlagos dísztárcsa szett ára, így ha óvatlanok voltunk, szerezhetünk aztán másikat helyette, viszonylag olcsón.

Emlékszem, még kollégiumi éveim alatt, barátaimmal egyszer találtam én is egy BMW dísztárcsát, amit ki is raktuk a szobánk falára, nagy büszkén. A nevelőtanárunk már kevésbé volt tőle elragadtatva, így év végén eltávolítottuk azt onnan.

Bár dísznek használtuk, az egyikünknek sem jutott eszébe, hogy a dísztárcsákból esetleg szobrok is készíthetőek. Mondjuk, ha gondoltunk volna is rá, mi nem voltunk ehhez olyan tehetséggel megáldva, mint Ptolemy Elrington.

Ptolemy meglátta az úton elhagyott dísztárcsákban a lehetőséget. Persze ehhez az is hozzájárult, hogy nagy környezetvédő, így egyből azon gondolkodott, hogyan használhatná fel a kincsét. A művészeti iskolát végzett úriember képzelete aztán gyorsan szárnyra kapott, hiszen éveken át dolgozott színházban és koncerteken, mint designer. Így egyértelmű volt számára, hogy a dísztárcsát az újrahasznosítás jegyében fogja felhasználni.

Elkezdte hát gyűjteni az elhagyott, elkopott és kidobott dísztárcsákat. S azokból először állatokat, majd emberformákat kreált. Munkái annyira látványosra sikerültek, hogy az olyan neves sajtóorgánumok is foglalkoztak már vele, mint a The Times, a Daily Mail, és a The Telegraph. Kiállításai is sorra nyílnak Spanyolországban, Görögországban, Skóciában, na meg persze Londonban is. Jelenleg Brigthonban él és gyűjti a dísztárcsákat. Igaz, újabban már a tönkrement bevásárlókocsik is felkeltették kíváncsiságát…

Forrás: hubcaps.com

dailymail.co.uk One man’s treasure

további képek: http://www.imgrum.org/user/hubcapcreatures/1277246787/1326061328909431344_1277246787

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!