Minden, ami a felszín alatt rejtőzik

Hétféle szerelem

Van, akit csak távolról szerethetsz. Azért, mert ha együtt vagytok, csak sebeket ejtetek a másikon. Nem készakarva, nem azért, mert ez minden vágyatok. Hanem azért, mert képtelenség mindazt az érzést értelmes emberi lény módjára a másik tudtára adni, ami szenvedély, lángolás, s az őrült szerelem hevében született.

Van, akit csak csendben szerethetsz. Olyan, akinek nem mondhatod ki, hogy szeretlek. Ha megteszed, elillan a csoda és ő köddé válik. Fél, valósággal reszket attól, hogy valakit ő a szívébe zárjon.

Ezért repül virágról-virágra, ezért választja a vágyat a szeretet helyett. Nem mer, de nem is akar valaki olyan mellett lenni, aki őt tudná viszont szeretni.

Beteg lélek, beteg testben.

 

Van, akit ha meglátsz, felborul a világ rendje körülötted. Ő az, aki hirtelen bukkan fel, s ugyanolyan váratlanul is tűnik el előled. Szeretni tudnád, de nem engedi. Ezért hát inkább megtanulod őt gyűlölni.

Ám ha jön, nem tudsz neki ellenállni.

 

Van, aki mindent megadna neked, de nem tudod szeretni. Aki mellett nyugalmas lenne az életed, s, aki jó szülője lenne leendő gyermeketeknek. Mégsem bírod őt elviselni, mert túl jó hozzád. Na meg hozzád képest is, s ki akar egy szentet az oldalára?

Van, akire vágysz, de sosem lesz tiéd. Nem akarja tested, nem akarja ismerni lelked titkait sem. Bármit is teszel, ő átnéz rajtad. De te szereted, mert szeretsz szenvedni. Persze ezt, még magadnak sem mered bevallani.

Van, akire vársz egész életedben. Hiszed, reméled, hogy egy szép napon, majd eljön hozzád és marad is veled. Álmodozol róla nappal és éjjel. Ő egy délibáb, akit sohasem kapsz meg, de ha megkapnád, nem is tudnád, mihez kezdj vele.

 

Vannak szerelmek, amelyeknek nincs létjogosultsága a valóságban. Nem bírnak ki egy kósza szellőt sem, mert annyira ingatag lábakon állnak. Másokat még a legnagyobb vihar sem rendíti meg. Mégsem lesznek egymáséi a szerelmesek.

A szerelem nem mindig szép. S nem is mindig teljesül be. Van, amelyik ha be is teljesedik, több fájdalmat okoz, mint örömet. Van, aminek nem kell, hogy legyen jövője. Mert csak az itt és mostban létezik, s el kell, hogy illanjon a hajnal közeledtével.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!